Oulun Pysäköinti Oy ja Finnpark Oy ovat tehneet sopimuksen, jonka mukaan Oulun keskustassa sijaitseva Kivisydän pysäköintilaitos uudistetaan Moovy -pysäköintijärjestelmään.

Maksutavat ja pysäköintilaitosten järjestelmät ovat kehittyneet viime vuosina voimakkaasti. Kameratunnistusteknologia on mennyt eteenpäin ja mobiiliapplikaatioiden tarjonta on kasvanut. Nykyinen järjestelmämme oli joka tapauksessa nyt päivityksen tarpeessa. Yhtiössä päätimme, että nyt on oikea hetki uudistaa toimintojamme ja tuoda moderneimmat järjestelmät asiakkaidemme käyttöön. Nyt tehtävä päivitys auttaa myös jatkossa kehittämään pysäköintipalveluitamme. Muutoksen myötä digitalisaation rooli kasvaa ja pysäköintikokemukset parantuvat entisestään.

Vanhasta perinteisestä lipukejärjestelmästä luopuminen tarkoittaa autoilijalle käytännössä sitä, että lipukkeet ja käteinen raha jäävät historiaa. Tämän lisäksi myös puomit poistuvat hallista, jolloin sisään- ja ulosajo nopeutuu.

Ajoneuvon tunnistaminen tapahtuu muutoksen myötä täysin kameratunnistuksella edestä ja takaa. Maksuvälineinä tulevat jatkossa käymään; korttimaksaminen automaatteihin, eri puhelinapplikaatiot, kuten Moovy -sovellus, sekä avoimen rajapinnan myötä myös muita pysäköinti sovelluksia. Käteisen rahan osuus maksamisessa on ollut jo pitkään vähäistä, joten tässä vaiheessa siitä on päätetty luopua. Maksaminen onnistuu myös jälkikäteen verkkokaupan avulla.

Sopimuspysäköintiin luodaan uusia sopimuspysäköinnin tuotteita, jolloin esimerkiksi työ- ja yöaikainen pysäköinti voidaan tarjota useammalle. Tulevaisuudessa näitä sopimustuotteita saa ostettua uuden verkkokaupan kautta.

Tämä kehitysvaihe on Oulun Pysäköinti Oy:n toiminnassa iso muutos ja se on varmasti iso muutos myös asiakkaillemme. Tällä ratkaisulla kuitenkin helpotamme asiointia entisestään Kivisydämmessä.

Järjestelmän muutostyö toteutetaan tammikuun 2024 aikana.