Puomit pois

Kivisydämessä ajat parkkiin vaan

Kivisydämen pysäköintijärjestelmä uudistui tammikuussa 2024. Uusi puomiton pysäköintijärjestelmä lukee automaattisesti parkkihalliin saapuvien ja poistuvien autojen rekisterinumerot, mikä suoraviivaistaa pysäköintiä.

Kaikista sukkelimman pysäköintikokemuksen tarjoaa Moovy-sovellus, jonka käyttäjänä ajat vain parkkiin ja ulos: uusi järjestelmä rekisteröi pysäköintisi keston ja veloittaa parkkimaksun automaattisesti sovellukseen liitetyltä maksukortilta. Huom! Pysäköintiä ei voi itse aloittaa Moovyssa, vaan sen tulee alkaa automaattisesti.

Tärkeät päivämäärät >  Kaikki maksutavat > Ohjeet pysäköintiin >

Maksutavat

Puomittomassa järjestelmässä pysäköintimaksun voi suorittaa pysäköintisovelluksella, jälkikäteen netissä tai perinteiseen tapaan automaatilla. Huomaathan, että mikäli pysäköintimaksua ei ole suoritettu 48 tunnin kuluessa pysäköinnistä, rekisterikilven haltijalle lähetetään maksumuistutus. Puomittoman pysäköinnin pysäköintiehdot: https://moovy.fi/pysakointiehdot/

Maksaminen pysäköintisovelluksella

  • Moovy-sovellus: aja vain halliin ja pois. Järjestelmä rekisteröi pysäköintisi keston, ja se veloitetaan automaattisesti sovellukseen liitetyltä maksukortilta. Huom! Pysäköintiä ei voi itse aloittaa Moovyssa, vaan sen tulee alkaa automaattisesti. Tutustu Moovyyn >
  • ParkMan-sovellus: aja Kivisydämeen ja aloita pysäköinti sovelluksessa (Valitse oikea pysäköintialue: Kivisydän). Maksu veloitetaan sovellukseen liitetyltä maksukortilta automaattisesti poistuessasi Kivisydämestä. Tutustu ParkManiin >

Maksaminen ilman pysäköintisovellusta

  • Automaatilla: Kivisydämen maksuautomaatit palvelevat jatkossakin asiakkaitamme. Aja parkkiin vaan ja maksa lopuksi pysäköintisi automaatilla. Ennen maksua automaatti pyytää autosi rekisterinumeroa, sillä puomiton järjestelmä on tunnistanut saapumisesi automaattisesti ja osaa veloittaa oikean summan. Maksuvälineiksi käyvät jatkossa vain maksukortit.
  • Jälkikäteen netissä: Aja vain parkkiin ja pois ja maksa pysäköinti jälkikäteen netissä syöttämällä autosi rekisterinumeron – kuitenkin viimeistään 48 tunnin kuluessa pysäköinnin päättymisestä. Maksa pysäköinti netissä >


PUOMITON PYSÄKÖINTI LYHYESTI:

 

Uudistuksen aikataulu

Tärkeät päivämäärät
Puomit viimeistä päivää käytössä 7.1.2024
Uuden järjestelmän asennus, pysäköinti maksutonta 8. – 14.1.2024
Puomiton järjestelmä otetaan käyttöön 15.1.2024

 

Näin puomiton pysäköinti toimii

1. Ota käyttöön pysäköintisovellus

Ota käyttöön Moovy- tai ParkMan-pysäköintisovellus. Pysäköinti onnistuu jatkossakin myös ilman sovelluksia: pysäköintimaksun voi suorittaa automaatilla tai jälkikäteen netissä.

Lataa Moovy > Lataa ParkMan >

2. Aja Kivisydämeen

Ilman sovellusta sekä Moovylla pysäköivät: Aja parkkiin vaan! Puomiton järjestelmä on tunnistanut saapumisesi ja lukenut autosi rekisterinumeron. Huom! Moovyssa pysäköintiä ei voi siis itse aloittaa, vaan se alkaa automaattisesti.
ParkMan: Aja parkkiin ja käynnistä pysäköinti sovelluksessasi (Valitse oikea pysäköintialue: Kivisydän).

3. Käy asioilla

Käy rennosti asioillasi.

4. Kotia kohti! Maksaminen

Moovy: Kotia kohti vain – muuta ei tarvita. Puomiton järjestelmä on rekisteröinyt pysäköintisi keston ja veloittaa pysäköintimaksun automaattisesti sovellukseen liitetyltä maksukortilta.
ParkMan: Aja ulosajoon, niin pysäköinti päättyy automaattisesti ja maksu veloitetaan sovellukseen liitetyltä maksukortilta – ja sitten kotiin!

Maksu ilman sovellusta: Maksa pysäköinti ennen poistumistasi automaatilla tai ulosajon jälkeen 48 tunnin kuluessa netissä. Järjestelmä on rekisteröinyt saapumisesi sekä rekisteröi poistumisesi automaattisesti ja osaa veloittaa oikean summan, kunhan syötät rekisterinumerosi ennen maksutapahtumaa.

Maksa pysäköinti netissä >

Huomaathan, että mikäli pysäköintimaksua ei ole suoritettu 48 tunnin kuluessa pysäköinnistä, rekisterikilven haltijalle lähetetään maksumuistutus.

5. Kiitos käynnistä!

Mukavaa, kun kävit – nähdään taas!